aluminium dakgoten

Voordelen van aluminium dakgoten

Een manier om gebouwen te beschermen tegen water en het smelten van ijs is door het installeren van goten. Hoewel vinyl, koper, staal en hout enkele van de meest gebruikte materialen voor deze bescherming zijn, kunnen ze niet tegen het duurzaamheidsniveau van aluminium goten.

Daarom verkiest 80 procent van de eigenaars van gebouwen in België om voor aluminium goten te kiezen.

Dit artikel toont u de voordelen van het installeren van een aluminium dakgoot.

Naadloze gootopties

  • Aluminium goten zijn een van de beste keuzes bij het zoeken naar goten met naadloze optie. De meeste Belgische huiseigenaren geven de voorkeur aan naadloze goten vanwege hun buitenaanvulling met het ontwerp van de woning. Bovendien elimineren naadloze goten onderbrekingen die waterspatten op het gebouw kunnen veroorzaken, met dure herstellingen en vervangingen tot gevolg.
  • De meeste schimmels en schimmels op gebouwen zijn het gevolg van lekkende naden veroorzaakt door overmatig vocht. Om dit te voorkomen is het installeren van naadloze aluminium goten een uitstekende manier om dit te voorkomen.

Grotere afmetingen

Een veelvoorkomend probleem bij andere goten is het onvermogen om zware stortbuien van het dak weg te dragen.

Aluminium dakgoten zijn, dankzij hun sterke materialen, ontworpen in grotere afmetingen om grote hoeveelheden water te vervoeren die andere dakgoten niet kunnen dragen, waardoor het terug naar boven wordt gestuurd.

Esthetische uitstraling

Elke huiseigenaar wil iets dat bijdraagt aan de esthetische waarde van zijn woning. Aluminium heeft een aantrekkelijk uiterlijk, waardoor het een perfecte keuze is voor elk soort eigendom.

U kunt dus verwachten dat u het uiterlijk van uw woning kunt verbeteren door het installeren van aluminium goten.

Lichtgewicht

Verzakking is een ander veelvoorkomend probleem dat vaak voorkomt bij veel goottypes.

Door de grote hoeveelheid water die erdoorheen gaat en de barre weersomstandigheden waaraan ze worden blootgesteld, zakken de meeste andere goten gemakkelijk door.

Dit is echter niet het geval bij aluminium goten. Omdat aluminium licht en sterk is, kunt u verwachten dat het jarenlang perfect zal functioneren.

Duurzaamheid

De meeste huiseigenaren willen weten hoe lang aluminium goten meegaan, en het juiste antwoord hierop is ongeveer 20 jaar langer.

Door de aard van de materialen zijn aluminium goten sterk bestand tegen bedreigingen door sneeuw en hagel.

Zo kun je verwachten dat ze het metaal en de houten goten die na een paar jaar kunnen uitdunnen, zullen overleven.

Minder corrosie

Hoewel staal een ander minder corrosief gootmateriaal is, is zijn zwaargewicht een grote tegenslag. Wanneer dit wordt toegevoegd aan het gewicht van bladeren, water en ander afval, wordt het gewicht ondraaglijk, wat leidt tot corrosie.

Omdat aluminium licht is, wordt uw huis minder belast met aluminium dakgoten en is het materiaal sterk genoeg om elk element te dragen dat met water door het systeem stroomt.

Een breder scala aan kleuren

Bij andere goten moet u ze schilderen of kiezen uit een beperkt aantal kleuren om aan te kleven. Bij aluminium goten kunt u kiezen uit een groot aantal kleuren, afhankelijk van de kleur die bij uw ontwerp past.

Ook zijn de meeste andere goten gevoelig voor verbleking door blootstelling aan de zon en barre weersomstandigheden, maar aluminium goten behouden hun goede uitstraling gedurende hun hele levenscyclus.

Conclusie

Bij het zoeken naar het beste type dakgoten om op uw terrein te installeren, zijn aluminium dakgoten een uitstekende keuze. Dit artikel heeft u de grote voordelen van aluminium goten laten zien en waarom u ze voor uw gebouw zou moeten overwegen.

Neem contact met ons op voor uw aluminium dakgootinstallatie in Oost-Vlaanderen, België. Wij zijn een gerenommeerde aannemer met experts die klaar staan om u een gratis offerte te geven voor uw aluminium dakgoot en dakinstallatie.

Call Now Button