platte daken

voor en nadelen van Platte daken

Uw huis is uw kostbaar bezit en het is belangrijk om voorzichtig te zijn met alles wat u er mee doet. Welke beslissing u ook neemt over uw huisstructuur bepaalt de integriteit en de prestaties ervan.

Een beslissing die u zult nemen op een punt van de bouw van uw huis is het kiezen van een dakontwerp. Bij het maken van deze beslissing heeft u twee opties: een schuin dak en een plat dak. Een schuin dak wordt geleverd met minstens twee hellingen die onder een hoek van meer dan 10 graden naar boven komen om een piek te maken, terwijl een plat dak een hoek van minder dan 10 graden gebruikt.

Voordelen van een plat dak.

Kosten

De meest voor de hand liggende reden waarom veel huiseigenaren de voorkeur geven aan platte daken is hun lage kostprijs. De kosten van de gebruikte materialen zijn laag en de arbeidskosten zijn niet zo hoog als bij een hellend dak, omdat het installeren van platte daken gemakkelijker en sneller gaat. Ook de kosten van het onderhoud is aantrekkelijk, omdat er slechts een paar complicaties zijn bij het repareren van schade.

Snelle installatie

De tijd die nodig is om een plat dak te installeren is extreem laag. Het duurt dus maar even om te wachten voordat u uw woning betrekt. Ook als er een reden is om uw dak te repareren, hoeft u niet lang te blijven voordat u weer gaat verhuizen. de meeste reparaties aan platte daken worden binnen een dag uitgevoerd.

Bruikbare buitenruimte

Professionele aannemers raden meestal een plat dak aan voor eigendommen die zich op smalle kavels met weinig ruimte bevinden. Met een plat dak kunt u een tuin opzetten of zonnepanelen installeren om elektriciteit voor uw huis op te wekken, waardoor u geld bespaart op de energierekening.

Onderhoudsgemak

 

U zult willen overwegen om een plat dak te installeren voor het gemak van het onderhoud. Omdat ze gemakkelijk toegankelijk zijn en regelmatig worden geïnspecteerd, kunnen eigenaren ze met weinig moeite onderhouden. Hiermee kunt u de goten schoonmaken, de opstelplaatsen controleren en uw huis repareren zonder dat u bang hoeft te zijn om te vallen.

Nadelen van een plat dak

Onaantrekkelijk?

Dit is natuurlijk verschillend van elke persoon zijn stijl.

Door de manier waarop ze zijn ontworpen, zijn platte daken niet geweldig voor mensen die op zoek zijn naar iets stijlvols. De daken lijken middelmatig in buurten met schuine daken. Ook al zijn ze een goede keuze voor het bieden van woonruimte buitenshuis, maar ze bieden weinig woonruimte binnenshuis, zonder een zolderkamer.

Lage ruimte voor isolatie

Omdat er geen zolder is, zijn woningen met platte daken gevoelig voor extreme temperatuurschommelingen, waardoor de energierekening kan oplopen.

Laag Drainagetarief

Een ander duidelijk nadeel van platte daken is de lage afwatering. Platte daken lopen niet zo gemakkelijk af als hun schuine tegenhangers. Uw dakdekker zal dan ook adviseren om extra mechanismen te installeren om een goede afwatering te bevorderen.

 

Lage stabiliteit

De meeste gebouwen waarop platte daken zijn geïnstalleerd zijn zwak en zijn minder goed bestand tegen veel gewicht. Dit vraagt van uw bouwer dat hij andere gebieden vindt om het gebouw te versterken.

Conclusie

Als u overweegt een plat dak voor uw gebouw te installeren, zorg er dan voor dat u de juiste aannemer inhuurt. Het kan u wel goedkoper uitkomen, maar toch moet er proffesioneel aan gewerkt worden.Het grootste voordeel is misschien wel de plaats dat uw wint met een plat dak, waar je terrasje of tuintje kunt maken of een plaatsje waar de kinderen kunnen spelen in de zandbak.

Call Now Button