Dakisolatie

Dakisolatie en het soort te gebruiken materialen

Dakisolatie is een van de manieren waarop moderne huiseigenaren op hun energiekosten kunnen bezuinigen.

Terwijl er andere manieren zijn om de energiekosten te verlagen, helpt investeren in een efficiënt isolatiesysteem om geld te besparen.

Wat is dakisolatie?

Dakisolatie is een middel om de warmteontwikkeling en -verliezen in huis op het gewenste niveau te houden. Dit zorgt ervoor dat er niet meer warmte verloren gaat of wordt gewonnen dan nodig is.

Hier kijken we naar de voordelen van dakisolatie en de beste materialen om te gebruiken bij het isoleren van je huis.

Energie en kostenefficiëntie

Normaal gesproken verliest een gebouw 30 procent van de warmte door het dak. U kunt dit percentage aanzienlijk verlagen door een efficiënt dakisolatiesysteem te installeren, wat geld en energie bespaart.

Laag van bescherming

Terwijl het belangrijkste doel van het installeren van een efficiënt dakisolatiesysteem voor uw gebouw is om warmteverlies en -winst te beperken – waardoor de temperatuur onder controle blijft – helpt het systeem ook om potentiële schade door vocht en ijsdammen te voorkomen.

Minder Koolstofvoetafdruk

Verminderde schimmelgroei

Een woning is onderhevig aan schimmelvorming wanneer de temperatuur en het vochtgehalte niet worden beheerst.

Met een goed dakisolatiesysteem wordt de temperatuur en het vochtgehalte onder controle gehouden en wordt de schimmelgroei verminderd.

Hoewel dakisolatie in eerste instantie een extra kostenplaatje kan zijn, zullen de voordelen al snel aan de oppervlakte komen en zult u zich realiseren dat u zojuist een uitstekende investering hebt gedaan.

Zonder dakisolatie is een gebouw gevoelig voor CO2-uitstoot, wat leidt tot luchtvervuiling. Wanneer u echter investeert in dakisolatie, verlaagt u dit percentage.

 

Materialen voor dakisolatie

Schuimspray:

dit is het meest gebruikte dakisolatiemateriaal. Hoewel het twee keer of drie keer zo duur is als de meeste andere materialen, heeft het een hoop voordelen, zoals een hoger isolatievermogen dan andere materialen.

Houtvezel:

Dit is gemaakt van plantaardige vezels, of hout en riet, gemist met bindmiddelen en vulstoffen. Om de materialen zo effectief mogelijk te maken, worden ze ofwel geïmpregneerd met asfalt ofwel gecoat. .

Perlietisolatie:

Een ander materiaal voor dakisolatie is perliet, dat organische vezels en bindmiddelen combineert. De bovenkant van het materiaal is geasfalteerd om de absorptie van kleefasfalt te verminderen.

Polyisocyanuraat:

Dit is een van de meest voorkomende isolatiematerialen. Hoewel het gaat om de verspreiding van lucht in de celstructuur, heeft de isolerende kern van schuimplastic met gesloten cellen een hoger isolerend vermogen dan andere harde isolaties.

Polystyreen isolatie:

Er zijn twee manieren om dit materiaal te installeren voor een hoog isolerend rendement: de uitgebreide methode en de geëxtrudeerde methode. Bij de geëxpandeerde methode wordt het polymeer geïmpregneerd met een schuimmiddel, bij de andere optie wordt het gemengde polystyreenpolymeer verwarmd en door een extrusieproces geleid.

Polystyreen

Celglas:

dit is een combinatie van gebroken glas en een schuimend middel. De materialen worden gemengd en verhit om het glas en het schuimmiddel te laten smelten en mengen.

Gipsplaat:

Hoewel dit niet gebruikelijk is, is het een efficiënt dakisolatiemateriaal.

De onbrandbare en waterbestendige kernplaat wordt meestal gecombineerd met een niet-asfaltische coating om de hechting van de dakbaan te verbeteren.

Conclusie

Dakisolatie biedt veel voordelen voor gebouwen en huiseigenaren. De installatiekosten lijken misschien een enorme investering, maar blijken op de lange termijn een uitstekende waarde te zijn.

Dit stuk heeft u de beste materialen voor het isoleren van uw dak laten zien, maar het is belangrijk op te merken dat de aannemer die voor de installatie wordt gebruikt ook de efficiëntie van het systeem bepaalt. Daarom wordt het belangrijk om een ervaren en competent bedrijf in te huren voor het werk, zodat je investering winstgevend een winst is.

Call Now Button